Králičí maso

Králičí maso je stále více vyhledávanější kulinářskou lahůdkou pro svůj nízký obsah cholesterolu, téměř nulový obsah sacharidů a minimální obsah tuků. Je to tedy maso velice jemné, lehce stravitelné a dietní. Ovšem na rozdíl od masa kuřecího je králičí maso šťavnaté a obsahuje velké množství vitamínů skupiny B-B2, B6 a B12, dále draslík, hořčík, zinek, fosfor a síra. Z tohoto důvodu nesmí králičí maso chybět na talíři při vyvážených redukčních dietách a při vaření pokrmů pro děti.

Naše maso pochází z mladých králíků ve věku 4 až 6 měsíců z vlastního chovu. Králíci jsou krmeni především zeleným krmením (trávou) nebo v zimě senem z našich pozemků, kde nejsou používána žádná umělá hnojiva. A dále směsí různých zrnin (především ječmen, kukuřice a oves) pocházející z čistého prostředí Českomoravské Vysočiny a tvrdým pečivem. Pro zpestření krmení dostávají denně mrkev nebo červenou řepu z naší zahrady, což obohacuje jejich maso o další vitamíny a dodává mu krásnou přirozenou barvu. Díky krmení bez chemických konzervačních látek a umělých barviv či zchutňovadel inspirovaném krmením v době našich babiček, získá maso na větším objemu, který neztratí ani při kuchyňské úpravě.  Volný pohyb mladých králíků ve společném výběhu dodává jejich masu vynikající chuť a pevnost.

V případě zájmu o králičí maso nás, prosím kontaktujte na tel: 724 685 010 nebo na e-mail: na-dvorecku@seznam.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.