Kurzy zpracování mléka

Kurzy zpracování mléka

Máte rádi jogurty, tvaroh či sýry? Chcete si je ve 100% kvalitě a za zlomek ceny z obchodu vyrábět doma? Není nic jednoduššího – zavolejte 724 685 010 a můžeme začít.

stažený soubor (1)

Kurzy jsou zcela individuální, takže se budeme věnovat pouze vám a v době, kdy vám to vyhovuje (není problém víkend i všední den). Přizpůsobíme se Vašim stávajícím dovednostem a znalostem. Není problém se zaměřit na různé výrobky, které máte rádi nebo se vám nedaří je doma vyrobit.

Pokud jste začátečník ve zpracovávání mléka, doporučuji nejdříve projít půldenním, obecným seznámením s mlékem jako takovým – naučíte se rozlišovat jednotlivé druhy a složky mléka, kvalitu a možnosti využití mléka. Stejně tak se naučíte porozumět světu mléčných kultur a dalších přísad. Samozřejmě se naučíte vyrábět nejzákladnější mléčné výrobky – máslo, tvaroh nebo jogurt a další výrobky z nich. Na poznatky a dovednosti z této části potom můžeme navázat v kurzech dalších, rozvíjejících, abychom se nemuseli zdržovat základy a mohli „jen“ sýrařit.

Cena kurzu (např.cena půldenního kurzu pro max 2 osoby je 2.000Kč) se odvíjí od jeho délky (půldenní, celodenní, vícedenní) a počtu osob. V ceně kurzu je potřebná surovina (mléko, smetana), veškeré další přísady a recepty s přesnými postupy, aby jste mohli vesele „sýrařit“ i potom doma. Pracovat se bude buď s mlékem naší kravičky Jersey nebo s mlékem ze zdroje, který využíváte k výrobě vy. 

!UPOZORNĚNÍ! – sýraření se silně nakažlivé a kdo mu jednou propadne, k radosti své rodiny, se už potom jen zdokonaluje a zlepšuje!

Těšíme se na Vás!

Váš tým „Na Dvorečku“

JB424d65__MG_5118